Щастието, това са другите
13.10.2023

Щастието, това са другите

Хората, които имат добри отношения със семейството, приятелите, колегите и общността, живеят по-дълго, боледуват по-малко и се радват на повече щастие, наслада и удовлетворение в живота. Какво ни пречи и какво ни помага, за да създаваме автентични взаимоотношения с другите?

КАК СЕ СЪЗДАВА ЩАСТИЕ
19.09.2023

КАК СЕ СЪЗДАВА ЩАСТИЕ

Освен добрите условия на държавата, в която живеем, предпоставка за качеството на нашия живот, възможно ли е щастието да се научи и какво зависи от нас? Вдъхновено от “The Masterclass of Happiness”, Финландия, 2023 г.

Може ли да се шепне за свободата?
22.05.2023

Може ли да се шепне за свободата?

В Китай хората не задават въпроси към налагащите правилата, за да избегнат отчаянието, безсилието и безсмислието. Живеят с илюзията за това, че някой се грижи за тях, като деца, на които им се казва какво да правят. И се държат точно като такива- лоялни, защото са зависими, нарочно невежи, за да не страдат, послушни, за да оцеляват. Цената за това е обезличаването и обезценяването, които с всички пари на света не могат да бъдат компенсирани.

За личната свобода и компромисите в живота
09.12.2022

За личната свобода и компромисите в живота

В един момент натрупаните компромиси, незачитането на истинските ти желания, те карат да се усъмниш, да си кажеш: "Това ли е животът, който искам да имам? Това ли са ролите, които искам да изпълнявам? Това ли съм аз?". И това не е просто криза, а е избухване на цялата ти потискана свобода на желанията, само че в закъснял и компенсаторен вид.

Страстта като свобода да си позволиш да се чувстваш добре
09.10.2022

Страстта като свобода да си позволиш да се чувстваш добре

Всеки от нас носи отговорност да поддържа своята страст, плам и жизненост, защото тя е е единственото ни проявление, в което се чувстваме свободни.

Този сайт използва "бисквитки". Ако останете на него се съгласявате с това. Приемам