Защо срамът е по-голям от страха?

Последни публикации

Защо е важно за децата ни да имат щастливи родители?
01.06.2023

Защо е важно за децата ни да имат щастливи родители?

В книгата “Осъзнатото родителство”, д-р Шефали Цабари пише, че “способността ни да приемаме нашите деца е пряко свързана със способността ни да приемаме себе си - такива каквито сме в момента и като такива, в каквито имаме потенциал да се превърнем.”

Може ли да се шепне за свободата?
22.05.2023

Може ли да се шепне за свободата?

В Китай хората не задават въпроси към налагащите правилата, за да избегнат отчаянието, безсилието и безсмислието. Живеят с илюзията за това, че някой се грижи за тях, като деца, на които им се казва какво да правят. И се държат точно като такива- лоялни, защото са зависими, нарочно невежи, за да не страдат, послушни, за да оцеляват. Цената за това е обезличаването и обезценяването, които с всички пари на света не могат да бъдат компенсирани.

Да превърнем работата в щастие
07.04.2023

Да превърнем работата в щастие

Прекарваме средно една пета от живота си в работа. И връзката, която създаваме с нашата работа, е от ключово значение за удовлетворението и щастието в живота ни. Няма формула за това какво ни прави щастливи в работата, но има ключови фактори, които допринасят за нашето удовлетворение, както и лични умения, които ни помагат да го изградим.

В слънцето на смъртта
11.03.2023

В слънцето на смъртта

Повечето хора се страхуват от смъртта, защото се чувстват, сякаш не са живели истински, смятат, че са пропуснали твърде много или търсят бягство от непосилните събития на живота в утешението на Края.

ИДЕАЛНИЯТ ПАРТНЬОР или Може ли да задържим ЛЮБОВТА?
14.02.2023

ИДЕАЛНИЯТ ПАРТНЬОР или Може ли да задържим ЛЮБОВТА?

Има ли идеален партньор? Как да го разпознаем? И дори и да съществува, и да успеем да се засечем в координатната система на вселената, той/тя ще остане ли такъв/ такава през променливите сезони на живота?

За личната свобода и компромисите в живота
09.12.2022

За личната свобода и компромисите в живота

В един момент натрупаните компромиси, незачитането на истинските ти желания, те карат да се усъмниш, да си кажеш: "Това ли е животът, който искам да имам? Това ли са ролите, които искам да изпълнявам? Това ли съм аз?". И това не е просто криза, а е избухване на цялата ти потискана свобода на желанията, само че в закъснял и компенсаторен вид.

Този сайт използва "бисквитки". Ако останете на него се съгласявате с това. Приемам