Институт за терапия
и експресивни изкуства

  Дихателна терапия     Психологическа астрология     Първична терапия     Терапия на взаимоотношенията     Интеграция на раждането     Любов и близост     Срещи с вътрешния творец  

Интеграция на раждането


Ново начало – интеграция на раждането - групов терапевтичен процес и работа във вода

Начинът, по който се раждаме, определя проявата ни в света, доверието ни към живота, нагласата ни в житейския път. Съзнателното терапевтично преминаване през процеса на раждане лекува травмата на разделението и ни свързва отново с Източника, с нашата Същност, с любовта и дълбокото отпускане в потока.
В защитена среда, в топли води, наподобяващи утробата, ще се върнем обратно към началото, за да рестартираме житейската си програма, да се родим отново и да заживеем по нов начин. Връзката на детето с майката е важна за всички аспекти от живота ни – интимността и сексуалността, любовта, изобилието и радостта. Ако ни липсва чувството, че сме добре дошли тук, не успяваме да изживеем екстаза на съществуването, а то е най-висшето състояние, мисия и рождено право на всеки.
В тази група ще се гмурнем буквално и символично в дълбокото – с леко дишане, медитации, регресии и упражнения, както и в специални процеси във водата. Аквапрана е терапия, която позволява дълбока релаксация, преодоляване на първични страхове и травми и свързване с паметта преди зачеването.

Водещ: Елица Великова


Това е групов процес. Ако желаете да се включите, следете календара!