Други терапии

about-img

Дихателна терапия

Дишането като терапия се използва, за да прочисти физически, умствени, емоционални блокажи и напрежения. Чрез дълбоко, “свързано” дишане, преминаваме през подсъзнателните защити на ума и тялото, за да изследваме вътрешния си свят и да освободим потиснати емоции и натрупан стрес.

Като преминаваме през различни пластове на личността, ставаме осъзнати за моделите си на поведение и мислене и свързаните с тях минали събития и травми. Този процес изчиства тялото от токсините, от емоционалния стрес и балансира цялостната енергия. След няколко дихателни сесии установяваме нов контакт с тялото, чувствата и емоциите си, като натрупваме повече доверие във вътрешните си импулси, в спонтанността и игривостта, която сме имали като деца. Това възвръща желанието ни за творчество, за живот, вдъхновението и любовта ни.

Водещ: Кристина Кръстева

Ако желаете индивидуална дихателна сесия, свържете се с нас за заявка

Психологическа астрология

Астрологията е една от най-древните науки, която от векове разкрива силата и енергията, която Вселената изпраща и съчетава по един съвършен начин във всяко живо същество на Земята. Всяка година ни дава нови хоризонти и възможности в индивидуалната ни астрологическа карта. Когато знаем и следваме най- прекия път, всичко се случва с лекота и хармония. Съчетанието на планетите ни позволява да успеем да минем през всеки период с мъдрост, сила, щастие и любов.

За всеки, който иска да узнае и използва силата на тази древна наука – за себе си или свои близки.

Водещ: Кристина Кръстева
Ако желаете индивидуална астрологична сесия, свържете се с нас за заявка

Първична терапия – лекуване на детски травми

Този процес се предлага в пакет от десет последователни сесии, където ще се върнем назад във времето от 12 годишна възраст до зачеването, като си изясняваме усвоените през тези първи години обусловености и слоевете фалшиви личностности, придобити с цел да се приспособим към семейната обстановка. Стари, заключени емоции, които влияят на живота ни като възрастни ще бъдат освободени, като така ще създадем мост обратно към истинското ни Аз, така че то да може да намери израз под нови форми на творческа изява и по-голяма зрялост. Като трансформираме проблемите от всеки етап от детството, ние си възвръщаме съществени същностни качества – естествената ни интелигентност, невинност, вдъхновение, смелост, способността ни да поставяме здравословни граници, радостта и смеха, усещането за посока в живота, любов към самите себе си, и т.н. Ще се свържем и ще се помирим с нараненото си вътрешно дете, което полага основите за по-добри интимни връзки и за отваряне към любовта.

Част от използваните подходи включват регресия, медитация, работа с дъха, гещалт, консултиране, визуализации, творчески подходи, водене на дневник.

Водещ: Елица Великова
Ако желаете индивидуална терапия на детски травми в пакет от 10 сесии, свържете се с нас за заявка.

Измерения на любовта – интимност, партньорство, съзнание
Терапия на взаимоотношенията


Да преживеем любовта означава да познаваме всичките й аспекти. Необходима ни е жизнената енергия на сексуалното привличане, за да сме заземени и силни, витални и активни, обаятелни и смели. Необходима ни е и романтичната и вдъхновяваща енергия на сърцето, за да обичаме, приемаме, чувстваме, позволяваме, да състрадаваме и разбираме; за да бъдем партньори. Едва когато сърцето се отвори, се появява ароматът на най-висшето измерение на любовта – Съзнанието в Духа – чрез нашата благодарност, доброта и копнеж за отдаване.

В тази група ще изследваме:

• Травмите на привързването и пречките за способността ни да се отдадем
• Порядките за правилното протичане на любовта между партньори
• Обусловеностите на сексуалността в двойката
• Свободата и връзката – как да не сме в конфликт със себе си и с другия

Някои аспекти на любовта, които засягаме:

Част 1: Партньорство:

• Положителното свързване
• Травми на ранното привързване и нуждите в зрялата връзка
• Свобода и близост – как да свържем с Доверието
• Упражнения за контакт
• Упражнения за правилния баланс в двойката
• Разделяне с полето на рожденното семейство

Част 2: Интимност

• Интимност и партньорство
• Ранните травми на привързването и как те влияят на интимността
• Типове привързване и сексуалност
• Упражнения: сексуална енергия, сигурност, интимност.

Част 3: Съзнание:

• Духовната връзка
• Медитации

Водещ: Елица Великова
Това е групов процес. Ако желаете да се включите, следете календара!

Ново начало – интеграция на раждането - групов терапевтичен процес и работа във вода Начинът, по който се раждаме, определя проявата ни в света, доверието ни към живота, нагласата ни в житейския път. Съзнателното терапевтично преминаване през процеса на раждане лекува травмата на разделението и ни свързва отново с Източника, с нашата Същност, с любовта и дълбокото отпускане в потока.
В защитена среда, в топли води, наподобяващи утробата, ще се върнем обратно към началото, за да рестартираме житейската си програма, да се родим отново и да заживеем по нов начин. Връзката на детето с майката е важна за всички аспекти от живота ни – интимността и сексуалността, любовта, изобилието и радостта. Ако ни липсва чувството, че сме добре дошли тук, не успяваме да изживеем екстаза на съществуването, а то е най-висшето състояние, мисия и рождено право на всеки.
В тази група ще се гмурнем буквално и символично в дълбокото – с леко дишане, медитации, регресии и упражнения, както и в специални процеси във водата. Аквапрана е терапия, която позволява дълбока релаксация, преодоляване на първични страхове и травми и свързване с паметта преди зачеването.

Водещ: Елица Великова
Това е групов процес. Ако желаете да се включите, следете календара!

Любов и близост -
Как да разберем травмите на привързването и да се върнем към здравословни отношения като партньори, родители, терапевти


Връзката между бебето и майката е основа на всички взаимоотношения в живота ни... Вътрешната ни система за взаимодействие с другите и света се гради върху Сигурната Връзка с майката и средата. При нарушения в тази сигурност, се получават различни видове поведения с цел адаптация, които бележат всички наши последващи срещи с хората.
В този курс ще научим четирите стила на привързване и съответните техники за лечение на травмите, причинени от нарушения в сигурността на връзката, за да се върнем към усещането за закрила, отпускане и доверие. Ще се научим как да откриваме и подкрепяме Сигурната връз
ка вътре в нас, за да помагаме и на другите – нашите деца, партньори, клиенти.

Какво включва програмата?

- Теория и изследване на ранните травми на привързването
- Последващите поведения за адаптация и техните съответстващи коригиращи практики.
- Въпросници, чрез които може да се диагностицира типа връзка
- Ресурсно-ориентирани подходи, медитации

Модул 1: Сигурната връзка – теория и интеграция

Какво е Сигурната Връзка. Девет компонента на здравословната връзка. Как ранното привързване влияе на партньорствата и родителството. Ако аз имам травма, детето ми травмирано ли е? Как да реагирам, ако партньорът ми действа от травмите си. Как да държа пространство за клиента си и неговите травми на привързване. Ресурси, лечение, корекция.

Модул 2: Патология на привързването: “анти-зависимост” - причини, последствия, лечителни практики

Какъв стил на грижа поражда “анти-зависимост” в детето. Признаци на анти-зависимостта. Как се проявява в зрелите отношения. Осем характеристики на анти-зависимото поведение. Коригиращи практики за възстановяване на връзката, жизнеността и доверието.

Модул 3: Патология на привързването: “зависимост” - причини, последствия, лечителни практики

Грижата, която поражда зависимост. Фокусът върху “другия”. Неистовото желание за нещо, което “нямам”. Липсващото постоянно присъствие. Хроничната тревожност. Придобитото чувство “не заслужавам”. Възстановяване на сигурността. Да се научиш да получаваш. Безопасното място. Цялото.

Модул 4: “Хаотичен” тип на привързване – причини, последствия, лечителни практики

Травматични ранни преживявания, непоследователни или насилствени родители, средата като заплаха. Четири стратегии на адаптация. Как да преодолеем конфликта: нуждата да се привържа и страха от обекта на привързването. Работа с травми – соматично преживяване. Възстановяване чувството на неприкосновеност. Тялото. Ресурси, съюзници, защитници.

Модул 5: Авторегулация, интеграция и подкрепа на Сигурната връзка за нашите деца, партньори и клиенти

Как типовете на привързване влияят на здравето, храненето, реализацията. Обобщение на стиловете на привързване, някои клинични случаи. Обсъждане на допълнителни лечителни практики.

Курсът включва теория, практика, медитации, споделяне. Всеки модул е в рамките на един ден, от 10 до 18 часа.

Водещ: Елица Великова
Това е групов процес. Ако желаете да се включите, следете календара!

Срещи с вътрешния творец – практически курс за по-голяма съзидателност и разгръщане на творческия потенциал

Курсът се състои от 9 последователни сесии, чиято цел е да премахнат пречките, които блокират творческата ни енергия.

Нерядко желаем да повишим творческия си потенциал. Понякога долавяме, че имаме творческа енергия, но не успяваме да се реализираме пълноценно. Имаме мечти да създаваме, искаме животът ни да е цветен и смислен. Спохождат ни великолепни идеи, имаме визия за творчески проекти, често копнеем да се занимаваме с изкуство, музика, да пишем или да творим с ръцете си. Жадуваме за съзидателно съществуване – за работа, която ни вдъхновява, за градивен делови живот, за пълноценни взаимоотношения с децата и семейството ни. Възстановяването на творческите умения или тяхното разкриване е постепенен духовен процес. Всеки носи своя индивидуалност в творческото изразяване, но творческия процес носи структура, която е еднаква за всички форми на личната изява.
В този курс ще открием бариерите, които стоят на пътя на нашата съзидателност. Ще съберем разпиляната в мечтания и чужди проблеми енергия вътре в себе си, ще започнем да изравяме собствения си потенциал.
Престанете да си казвате, че е “твърде късно”. Че “нямате талант” или че “изкуството не храни”. Заедно ще се научим да разпознаваме, развиваме и подкрепяме твореца в себе си, за да надскочим сивотата и ограниченията на собственото ни ежедневие. В този курс ще изживеем една интензивна и дълго чакана среща със своя вътрешен творец – с онази най-съкровена част от нас, която е наша същност, наше рожденно право, наша свобода.

Срещите са в малки затворени групи от 9 човека.

Водещ: Елица Великова
­ Това е групов процес. Ако желаете да се включите, следете календара!